Gönderen Konu: autocad import  (Okunma sayısı 10453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı acagrik

  • Üye
  • **
  • İleti: 14
  • Rep Puanı: 176
    • Profili Görüntüle
autocad import
« : 24 Nisan 2006, 13:23:46 »
autocadde çizdiğim shell ve solid elemanı sap200'e aktaramıyorum sebebi nedir?
joint ve frame elemanı import edebiliyorum!!!
ama solid ve shel nasıl olacak yardı :smashfreak:m lütfen!!! :crashs: :crashs:

Teknik İnsanlar Forumu

autocad import
« : 24 Nisan 2006, 13:23:46 »

Rakipleriniz, siz 1 projeye teklif hazırlarken 10 projeye hazırlıyorlar.

Hem de sizin 10 da biri maliyetine.

Sebebini öğrendiniz, onlara yetişmeye niyetiniz varsa, hemen arayın.

mekanik tesisat metraj, keşif, yaklaşık maliyet yazılımı        AVANTAJLARI
  • En az 10 kalifiye personel almış kadar performans artışı sağlar. Alttaki videolardan görebileceğiniz üzere programın hızına aslında 100 adet personelle bile yetişmek imkansızdır. Örneğin: 20 km boru, 10 000 adet sprink metrajını, mahal cetveli dahil olarak 5 dakikada çıkarmak gibi.
  • 1 kalifiye personel maliyeti aylık 5 000 TL civarında olduğu düşünülürse, 10 adet personel maliyeti aylık 50 000 TL olmaktadır. Bu yüzden program ücreti önemsenmeyecek kadar azdır, zaten kendisini 1-2 saatte amorti etmektedir.
  • Hızlı ve hatasız şekilde metraj ve keşif çıkartır.
  • Vakit yetmediği için gelen işleri kaçırma problemini ortadan kaldırır.
  • Ayda 1-2 olan teklif verme adedini 20-30 lu rakamlara çıkartır. Bu sayede iş alma olasılığınız en az 10 kat artar.
  • Rakipleriniz programımızı kullanıyorlar ve bu saydığımız bütün avantajlara sahipler ve sizin rakiplerinizle mevcut metotlarla rekabet edebilmeniz mümkün değildir. Ancak programımızı kullanarak onlarla eşit şartlarda rekabet edebilirsiniz.
  • Personelin çalışma şevkini arttırır. Uykusuz, gece-gündüz iş yetiştirebilmek için sürekli yoğun tempoda çalışmaktan bıkmış, bunalmış personelin verimi düşer, hata yapma ihtimali artar. Programımızla metraj çıkarmak eğlence haline gelir, personel verimi ve motivasyonu sürekli üst seviyede tutulur.

 


Çevrimdışı BAR

  • İsmail BARDAKCI
  • Moderator
  • Tam Üye
  • *****
  • İleti: 106
  • Rep Puanı: 21
    • Profili Görüntüle
Ynt: autocad import
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2006, 21:02:23 »
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Autocad deki çizimlerinizi kabuk eleman ve solid eleman olarak aktaramıyorsanız sorun büyük ihtimalle çizmiş olduğunuz elemanları gruplandırmıyorsunuzdur yani birleştirmiyorsunuzdur.
Siz autocad de çizimlerinizi normal şekilde tek tek çizgiler halinde çiziyorsunuz ve bu şekilde bırakıp sap2000'e aktarmaya çalışıyorsunuz.Sap2000 de sizin çizmiş olduğunuz sistemin çizgilerinin birleştiği her noktayı çubukların düğüm noktası olarak görüyor tüm çizgilerinizide çubuk eleman olarak görüyor.
Eğer yanlış yorumlamadıysam sizinde karşılaştığınız sorun bu siz bir kabuk çiziyorsunuz sap2000 onu çubuk elemanlar olarak ve düğüm noktaları olarak görüyor.
Sorunun çözümü ise çizmiş olduğunuz kabuk elemanı bir grup oluşturup sanki tek bir elemanmış gibi tanıtmak.Yani sizin çizmiş olduğunuz kabuk elemanın autocad te ki herhangi bir çizgisine tıklayınca tümü seçilir halde olmalı bu işlemi patlatmanın tam tersi olarakta düşünebilirsiniz.
Eğer sorununuz bu değilse ve yazdıklarım sorununuzun çözümü olmuyorsa konuyu biraz daha açık bir şekilde ne yapmak istediğinizi nasıl bir konu üzerinde çalıştığınızı ve auto cad çizimleriyle sap2000 kayıtlarınızı buraya eklerseniz size elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırız.

Saygılarımla...

Teknik İnsanlar Forumu

Ynt: autocad import
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2006, 21:02:23 »

 

TEK TUŞLA RADYATÖR VE FAN-COİL METRAJI

 


Çevrimdışı acagrik

  • Üye
  • **
  • İleti: 14
  • Rep Puanı: 176
    • Profili Görüntüle
Ynt: autocad import
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2006, 10:45:51 »
yanıtın için teşşekkür ederim. fakat benim sorunum tam bu değil çünkü elemanları line komutu ile değil poli line ile çiziyorum yani alan elemanı bir bütün oluyor veya solid elemanı bir bütün oluyor autocad çizimimde, layerları da solid area frame ve joint olarak ayırıyorum sap2000 de bu layerlara göre elemanları seçiyorum fakat joint ve frame elemandan başka eleman görünmüyor sap2000 ortamında...
konuyu açmak gerekirse elimde kemer kirişli bir sistem var bu sistemi autocad ortamında layerlarına ayırarak solid şeklinde 3d çizdim fakat sap2000 e aktaramadım layerlarına göre yine sap2000 de importladım fakat yine sistem sap2000 de açılmadı. sorunum bu tekrar bir yorum yaparsan sevinirim. kolay gelsin.

Teknik İnsanlar Forumu

Ynt: autocad import
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2006, 10:45:51 »

 

TEK TUŞLA HAVA KANALLARI METRAJI VE YAKLAŞIK MALİYETİ

 


Çevrimdışı BAR

  • İsmail BARDAKCI
  • Moderator
  • Tam Üye
  • *****
  • İleti: 106
  • Rep Puanı: 21
    • Profili Görüntüle
Ynt: autocad import
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2006, 23:35:32 »
Sap2000'nin niye böyle yaptığını anlayamadım.
Herşeyi doğru girmişsin gibi gözüküyor.
Farklı bir sap2000 versiyonuyla denesen bi ihtimal hata vermeyebilir.
Bu konuda sana yardımcı olamadım kusura bakma.

Saygılarımla...

Teknik İnsanlar Forumu

Ynt: autocad import
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2006, 23:35:32 »

Sıhhi Tesisat Boru Metrajı ve Yaklaşık Maliyet Hesaplaması

 


Çevrimdışı acagrik

  • Üye
  • **
  • İleti: 14
  • Rep Puanı: 176
    • Profili Görüntüle
Ynt: autocad import
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2006, 10:20:11 »
ilgi ve alakan için teşekkürler... yanıt verebilecek başka biri varsa buraya yazar sanırım...
kolay gelsin!!!

Teknik İnsanlar Forumu

Ynt: autocad import
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2006, 10:20:11 »

Tek Tuşla Menfez ve Anemostat Metrajı ve Yaklaşık Maliyeti Hesaplama

 


Çevrimdışı yusam

  • Yusuf
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
  • Rep Puanı: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: autocad import
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2006, 03:44:15 »
Arkadaşım sap2000 de help i aç ve "ara" satırına import yaz. açılan sayfada cad de hangi elemanları kullanacağını tablo halinde vermiş.
iyi çalışmalar

Çevrimdışı guard4

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Rep Puanı: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: autocad import
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2010, 10:52:01 »
su an eski bir cami projesiyle ugrasıyorum ve bunu sap 2000 de girmek oldukca zor.Benim merak ettiğim elemanları tanımlarken solid olarak mı tanımlamamız gerekir yoksa direk line eleman olarak mı çizip sap e atmamız gerekiyor..Yani solid elemanları sap e tanıtmakta sıkıntı yaşıyorum.Dikkat etmem konu nedir acaba?

deneme olarak yaptıgım 3 boyutlu kısmı rapide yükledim.. Bi bakabilirseniz cok sevnirim.
http://rapidshare.com/files/373477015/cami.dxf.html

 

Rakipleriniz, siz 1 projeye teklif hazırlarken 10 projeye hazırlıyorlar.

Hem de sizin 10 da biri maliyetine.

Sebebini öğrendiniz, onlara yetişmeye niyetiniz varsa, hemen arayın.

mekanik tesisat metraj, keşif, yaklaşık maliyet yazılımı        AVANTAJLARI
  • En az 10 kalifiye personel almış kadar performans artışı sağlar. Alttaki videolardan görebileceğiniz üzere programın hızına aslında 100 adet personelle bile yetişmek imkansızdır. Örneğin: 20 km boru, 10 000 adet sprink metrajını, mahal cetveli dahil olarak 5 dakikada çıkarmak gibi.
  • 1 kalifiye personel maliyeti aylık 5 000 TL civarında olduğu düşünülürse, 10 adet personel maliyeti aylık 50 000 TL olmaktadır. Bu yüzden program ücreti önemsenmeyecek kadar azdır, zaten kendisini 1-2 saatte amorti etmektedir.
  • Hızlı ve hatasız şekilde metraj ve keşif çıkartır.
  • Vakit yetmediği için gelen işleri kaçırma problemini ortadan kaldırır.
  • Ayda 1-2 olan teklif verme adedini 20-30 lu rakamlara çıkartır. Bu sayede iş alma olasılığınız en az 10 kat artar.
  • Rakipleriniz programımızı kullanıyorlar ve bu saydığımız bütün avantajlara sahipler ve sizin rakiplerinizle mevcut metotlarla rekabet edebilmeniz mümkün değildir. Ancak programımızı kullanarak onlarla eşit şartlarda rekabet edebilirsiniz.
  • Personelin çalışma şevkini arttırır. Uykusuz, gece-gündüz iş yetiştirebilmek için sürekli yoğun tempoda çalışmaktan bıkmış, bunalmış personelin verimi düşer, hata yapma ihtimali artar. Programımızla metraj çıkarmak eğlence haline gelir, personel verimi ve motivasyonu sürekli üst seviyede tutulur.